18.12.09

Ut i snön

Efter den senaste dagarnas snöyra så känns det som att det börjar bli tid att plocka fram skidorna. Här är några förslag på lite riktigt snygg utrustning för backen. Istället för den alltför vanliga sport-looken så är ett mer gediget kvalitetsarbete att föredra för att sticka ut med stil där ute i kylan.



Vi börjar med en riktigt skön brädan Bamboo från Indigo, snowboarden är av en glasfiber komposit med behandlad bambu yta och detaljer i rostfritt stål. Framförallt så är det en skönhet att tittat på med den unika designen. Bamboo har ett pris på 1 265 € och varje bräda är serienummermärkt.



Här ett par skidor från Schweiziska Zai, vid namn Spada. Skidorna är av specialbehandlat granit från Grisons-området och är, tack vare behandlingen, väldigt flexibla och kvicka. Hemligheten bakom stenskidan är ett kolfiberhölje som gör att skidan inte spricker, materialet kallas CFS (CarbonFiberSton). Ett par Spada skidor går loss på 3 700 €



Vad passar bättre som huvudbonad en den här hjälmen? Det är ett samarbete mellan Bogner och Indigo och går på samma bambu-tema som brädan. Dock ser de goggels som sitter på lite väl kromade ut så istället har vi de riktigt snygga Lobes från svenskbaserade POC Sports.






17.12.09

Drömvåningen










Hittade denna fantastiska våning på hemnet och jag fastnade direkt. Den är som hämtat ur ett av de bättre designermagazinen, eller för all del kanske ett Grand Designs avsnitt. Det gedigna helhetsintrycket gör en designfetishist som jag helt knäsvag. ALLT har valts ut och plockats in utifrån estetik och kvalitet, och den strama men ändå glamorösa stilen placerar objektet i en klass försäg. Vad skall man säga? Våningen är helt perfekt, in i minsta detalj.

Nu till lite kort fakta: Våningen ligger på Teknologgatan 7, Vasastan, har ett pris på 14 000 000 SEK, 4 rum och kök utspridda på 121 kvm + 10 kvm terass.

Vitvaror är från Gaggenau, belysningssystemet är från Gira och ljudsystemet från NuVo och både ljus och ljud är sammanlänkade i alla rum, inkl terassen. Takfönstren kan täckas via fjärrstyrning.

Nedervåningen har genomgående svartbetsat och mattlackat furugolv medan övervåningen har ett gjutet betonggolv.

Länk till objektet hittar du här.

2.12.09

Louboutin intar regissörsstolen


Christian Louboutin hoppar på kortfilmstrenden hos lyxvarumärken med filmen Psyko-logic som han både har skrivit och regisserat. Filmens första hälft har vissa likheter med Diors film The Lady Noir Affair i sin strävan efter retro-känslan i sättet att filma, men här skiljs likheterna åt. Psyko-logic känns billigt producerad och saknar de filmiska kvalitéerna som The Lady Noir Affair faktiskt har. Trots det så är det i den ett härligt frossande när det kommer till snygga skor och en riklig ljudupptagning vad gäller detaljer gör filmen härlig att titta på.

Låten i slutet är f.ö. We Are Golden med Mika. Enjoy!






Gaga, Ooh-la-la!


Popgeniet Lady Gaga släppte sin andra platta The Fame Monster i dagarna. Tyvärr håller den nya låtarna inte riktigt lika hög klass den först skivan The Fame. Men den nya plattan innehåller, som titeln antyder, både låtarna från The Fame och åtta nya. Av dessa låtar är Alejandro och hitten Bad Romance riktigt skarpa låtar som helt klart håller samma standard som Poker Face och Papparazi, om inte bättre, medan de andra sex låtarna känns allt för spretiga och saknar den där träffsäkerheten som Lady Gaga uppnådde på första skivan.

I musikvideon till Bad Romance visar Lady Gaga sina kreativa färdigheter fullt ut och har genom det lyckats göra 2009-års absolut snyggaste video. Den är extremt välgjort, lyxig, sexig och perfekt i alla avseenden, perfektion blandat med en konstnärlig fingertoppskänsla som sällan syns hos andra stora popartister. Njut!



Damien Hirst och Louis Vuitton



I sambandet Louis Vuittons 150-års jubileum fick Damien Hirst uppdraget att ta fram två koffertar. Resultatet är skapelsen ovan. Här har Hirst inspirerats av filmen Dead Ringers av David Cronenburg vilket har uttryckts genom att koffertarna har tio lådor var som är utformade för att rymma olika kirurgiska instrument. Kreationen ger ett dunkelt intryck vilket har skapats genom att låta det svarta lädret prydas av hans närapå karakteristiska fjärilar, och två silverskranium som pryder insidan av locken.

Via: Luxuo, och Ilvoel


Damien Hirst verk är alltid mycket välgjorda och dessa koffertar är inget undantag. Damien Hirst konstnärsskaprör sig inte sällan mot design och formgivning, i och med de estetiskt vackra verken med konkreta föremål som tillsamman bygger en abstraktion, och att en del verk serieproduceras, om än i limiterad upplaga. Detta gör Hirst till en intressant konstnär att stoppa in i en kommersiell kontext, i betydelsen en inneraktion med ett produkt i traditionell mening. Då han redan har gått så långt man kan komma som kommersiell konstnär i skapandet av konstverk, här åsyftar jag huvudsak på två fenomen: dels Hirst radikala försäljningsmetoder där han utesluter galleristerna och går direkt till aktionshuset Sotheby's, dels prissättningen och försäljningen av verk som For the Love of God. Richard Dorment, konstkritiker för Daily Telegraph säger i en recension av verket:

"For the Love of God questions something about the morality of art and money."

Jag uppskattar verkligen att Damien Hirst bryter upp med den antikapitalistiska moralen inom konstvärlden, och på så sätt banar väg för ett paradigmskifte där konst och pengar kan förenas helt utan motsättningar. Samarbeten som det här mellan LV och Damien Hirst tar oss i alla fall i rätt riktning. Kon$t är framtiden!